Když pečou chlapi ...

Přesně tohle je moment, kdy si řeknete jak bude krásný den.

Den se stejně jako já teprve probouzí, slyším větu ,, do těch zavařovaných jablek od mamky na štrůdl, se něco musí přidat? ,,  ....a už je to tu. Zatím co mám nařízených pár dnů na lůžku, nic kolem kuchyně nedělám.  Ale v téhle situaci ( a to určitě jako ženský pochopíte) musí být odborný dohled  !!!

Pozoruju jak šikovně si vede a tetelím se blahem, že bude suprová snídaně - teplý štrůdl.

Díky za listové těsto, které je pořád při ruce .

Dělá všechno dobře, to pozorování mě baví ... mám  potřebu pořád brebtat a radit :-D ( prostě typická ženská) . Na každou mou radu jako třeba , že je na to těsto pod ty jablka nasypat rozemleté piškoty, aby se ta šťáva z jablek do nich nasákla, těsto nepopraskalo  a ta šťáva při pečení z těch jablek nevytekla  při pečení ven, poslouchám odpovědi ,, JÁ VÍM , ale já to tak nedělám.,, .... 

Typický muž - to co jsem mu před chvilkou radila a co vlastně věděl, se za chvilku zeptá na to samé akorát,  že tu otázku zformuluje jinak. 

Při hledání ingrediencí ( nemůžeme najít skořici ) mě upozorní, že by se to koření mohlo přebrat protože některý vypadá starý ( soudě podle obalu) - pokládám pro změnu otázku já ,, a to mi ukaž jaké například ,, .... sahá po jednom z těch zmuchlaných sáčků s kořením, zarazí se a mě je jasné co vidí a co odpoví  ,, Jé skořice,, . Sláva, vše se našlo a zjistilo,  že žádné nepotřebné koření u nás vlastně  není a dílo se může dodělat :-) . JUPÍÍÍÍ 

Ucítila jsem vůni sypaného vanilkového cukru. Nastává další fáze  těšení se na tu snídani  ještě víc. To těšení mi zavřelo pusu:-D.

Po půl hodině linoucí se vůně z trouby jsem se dočkala , ten štrůdl je úžasný .

Takže jak je v nadpisu ,, Když pečou chlapi ,, chybí dovětek  - STOJÍ TO ZA TO !

Přeji krásný pohodový, ničím nenarušený víkend. Monča Mks

P.S. Úplně jednoduchý recept i pro ty co se v kuchyni moc nepohybují ;-)

1 listové těsto 

Náplň: Strouhaná jablka 

           Vanilkový cukr a skořice na posypání jablíček

           Strouhaný kokos ( místo bílého cukru, úžasné sladidlo)

           Rozdrcené vlašské  

A žloutek na potření.

Doporučuji na těsto, než položíte jablka, nasypat rozemleté piškoty, nebo strouhanku. Ona se ta šťáva do toho nasákne a nemusí se slívat po nastrouhání - štrůdl je vláčnější a v  troubě nevytéká.

Pečeme na pečícím papíru cca 25 minut při 190°C ( prostě do zlatova).  

Přeji všem dobrou chuť !!!